Новините днес

Новините преди и след закуска.

Мариан Вълев за Емилия и загиналия Денис Теофиков: Историята има продължение

Мариан Вълев, който е сценарист и участник в последните два видеоклипа на попфолк изпълнителите Емилия и Денис Теофиков, разказа за запознанството си с тях и работата по проектите.

Мариан Вълев потвърди в в „120 минути“ по БТВ  че скоро ще видим втората част от хитовата лента „Пак ще се броиш“ на дуета Емилия и Днес Теофиков.

„Надявам се съвсем скоро да го видим“ – заяви той и разказа: „Работих с това прекрасно момче Денис, светла му памет. Толкова мил, толкова толерантен, тих, скромен, кротък… Прекрасно дете… Мога да го помня само с усмивка“.

Вълев беше откровен за влизането си в попфолк лентата: „Преди няколко години не бих работил по музикален клип, но с течението на времето разбрах, че ако нещо ни движи напред, не разделението, а е единството. Това, което ме провокира в работата ми по този клип, като сценарист и като актьор, освен че Емилия е прекрасна и съпругът й Жорж Башур – преминал през големи човешки трагедии, намерил упование в Господ, освен личния ми контакт с тези двама души, ме провокира и дали мога да направя достатъчно добре сценарий по песен. Обикновено процесът е точно обратния – имаш сценарий, снимаш филм, правиш музика… В случая аз имах две песни. Тъй като тази история, която видяхме, има продължение. Надявам се да излезе скоро“.

Не крие, че вече са приятели с певицата Емилия и съпруга й Жорж Башур, а самата тя се включи по телефона, за да благодари на актьора.

„На първо място аз и Жорж много харесваме Мариан и когато взехме решение да снимаме клип като филм, логично той бе един от първите, които поканихме. Той не само участва като актьор, но и даде много от себе си, направо даде сърцето си. Благодарим за всеотдайността, виждаме в негово лице човек с голямо сърце“ – разказа  фолк звездата.