Новините днес

Новините преди и след закуска.

Как да различим оригиналната тоалетна вода от фалшива

Един добър и скъп парфюм, който си харесахме и купихме се оказа менте. Ситуацията не е много приятна, но уви, много от нас са я изпитали. Представете си, ако сте си купили този парфюм за подарък. За да избегнете подобна ситуация, предлагаме ви, да продължите да четете.

Ще споделим с вас лайфхакове и правила, които ще ви помогнат да различите оригиналния парфюм от фалшивия. Тук е мястото да споменем и, че винаги може да се доверите на парфюми тестери, за да направите правилния подбор.

Как да различим оригинала от фалшификата опаковка?

Видът на външната опаковка е важен при избора на автентичен парфюм. Ето няколко разлики между фалшивите парфюми и оригиналната тоалетна вода:

Целофанова опаковка

Шевът на целофановата опаковка трябва да е равен. Не трябва да има следи от лепило. В оригиналната вода шевът се прави чрез нагряване, поради което изглежда тънък и равен. При фалшификат този метод не се използва, така че шевът обикновено е небрежен, широк, с остатъци от лепило. Съществуват и изключения. Има марки, които по принцип не използват целофан при опаковане. Например: Хюго Бос, Давидов, Сlinique.

Картонени опаковки

Картонената кутия трябва да е с размерите на флакона. В оригиналните парфюми обикновено е поставен специален картонен „джоб“, който не позволява на бутилката да се блъска свободно вътре в кутията. За да сте убедени в това трябва да проверите в самия магазин, като леко разклатите кутията. Самият картон трябва да е дебел с отпечатано лого, а не стикер, върху опаковката. Картонът вътре в кутията обикновено е бял, без нюанси на сиво или жълтеникаво. Добре е да обърнете внимание на това.

Баркод и партиден код

Основният момент, който трябва да се отбележи. Кодът на картонената кутия и бутилката трябва да съвпада. Кодът, който е върху картонената опаковка е сякаш натиснат в нея. Когато дешифрирате този код ще разберете, за датата и държавата на производство на вашия парфюм.

Разгледайте флакона

За оригинален парфюм стъклото на бутилката трябва да е спретнато, стегнато, без драскотини или други нюанси. Ако забележите мехурчета в стъклото, неравности или ивици, тогава най-вероятно ви предлагат фалшив парфюм. След това насочете вниманието си към капачката на парфюма. Тя трябва да е масивна и плътно затваряща бутилката. Тръбата, която е във флакона, трябва да е тънка и едва забележима. В истинската парфюмерия ще започнете да го забелязвате, когато тоалетната вода започне да свършва.

Има страхотен начин да проверите оригиналността на парфюма. Разклатете леко бутилката, ако всички мехурчета изчезнат само за няколко секунди, най-вероятно това е фалшив продукт. Ако изчезнат за повече от 15 секунди, значи това е оригиналната тоалетна вода. Този експеримент може да направите и със самите парфюмни тестери, но само ако такива са в стъклени и прозрачни опаковки.

Усетете аромата

Тук трябва да внимавате. Факт е, че фалшивите производители често мамят и „имитират“ същността на аромата. Тоест, нанесли сте го върху кожата и чувате връхните нотки, но те могат да бъдат измамни и изобщо не устойчиви. За да разберете и проверите това, изчакайте 15-20 минути, след нанасяне на парфюма. Ако забележите, че парфюмът се е изпарил или миризмата е напълно различна, тогава няма съмнение, че това е фалшификат. И, ако след това, време сте разбрали, че миризмата е останала непроменена, тогава вероятно имате оригинален аромат.

В заключение:

Избирайте парфюма си, чрез парфюмни тестери. Само оригиналните парфюми, притежават такива.