Новините днес

Новините преди и след закуска.

Евтината кухня от масив – Мит

Има ли, евтина кухня от масив?

Това е въпрос, които често си задават хората изправени пред покупката на кухненско обзавеждане.

При избора на кухня от масив купувачите често се фокусират, върху най-добрите варианти на пазара. И в същото време се опитват да се уверят, че качеството остава на високо ниво. Така цената не е твърде силна за бюджета. Изборът се прави от различни хора по различни начини. Някой търсят най-доброто от евтиното, някой вземат заем, за да купят най-доброто от най-доброто.

Мнозина вярват, че дървените мебели не са достъпни за тях и са готови да се задоволят с други материали единствено поради финансови разходи.

Каква е цената на кухнята от масивно дърво?

Тук е мястото да се каже, че говорим за кухня от масив по индивидуален проект. Може, разбира се, да намерите опция, която е подходяща по размер и цвят в магазина, но цената вече е посочена там. На нея може да повлияете, за разлика от избора на материали, компоненти и други детайли при поръчка.

Цената на кухнята се състои от правилния избор на следните компоненти:

кадър;
фасади;
плот;
аксесоари;
декоративни елементи;
размери;
марка.

Кое от този списък може да се повлияе в посока по-евтино?

Може да изберете материалите да са от ПДЧ, а не от дърво и качеството да остане същото.

По-добре е да изберете висококачествени и доказани фасади, тъй като от тях зависи не само външният вид, но и издръжливостта.

Плотът може да е изработен от всякакъв издръжлив материал, така че да изберете според цената и стила.

Обковат не е нещо, от което трябва да пестите, защото такива са пряко свързани с функционалността на мебелите.

Декоративните елементи са голямо поле за корекция на цените. Така, ако се откажете от дизайнерските дръжки, витражи, дърворезби и други елементи в полза на празните фасади с модел от естествено дърво, кухня от масив изобщо няма да загуби своето величие, но ще струва доста по-евтино.

За да разберете, какво ще се случи в резултат на това, струва си да говорите лично с мениджъра и да разберете какво ще бъде включено в изчислението (аксесоари, шкафове за пълнене, домакински уреди, материали и др.).

Запълване на кухня от масив

Не забравяйте да поръчате проект за кухненски дизайн, за да имате представа какво ще се случи в резултат. Такъв проект ясно ще покаже: как мебелите ще се впишат в стаята, колко удобни ще са, как ще изглеждат. И в допълнение, проектът ще ви позволи да изберете оптималния брой мебели, съдържание, да премахнете ненужното и да добавите необходимото. Заедно с дизайнера помислете как да направите кухнята по-евтина, според нуждите си. Спрете се на повече работно пространство. Помислете, дали имате нужда от отделни вградени секции за съхранение или можете да се ограничите до рафтове и т.н..

Декоративни елементи на кухненския комплект

Преди да се свържете с производителя, опитайте се да вземете решение за сумата, над която няма да изразходвате бюджета. Предвидете още 10-15% за непредвидени разходи. Така ще ограничите търсенето за себе си, ще спестите време на дизайнера за търсене на решения и ще спестите достатъчно.

В заключение:

Потърсете фирма, която да изготви вашия индивидуален дизайнерски проект за кухня от масив, съобразен с вашите възможности и изисквания. Само така ще разберете, че евтините кухни от масивно дърво не са мит, а реалност.